sannesmakeup.blogg.se

En glad posetiv makeupartist från de smålänska skogarna har nu bestämt sig att dela med sig av lite sminktips!

Basen fortsättningen

Publicerad 2012-10-30 13:08:00 i Allmänt, smink,


Så gurls vi har ju pratat om vad man ska ha för fondation och hur man ska lägga på den.
Men basen är så mycket mer än fondation. Grejen är ju att man ska se så naturlig ut så möjligt, så när man lägger på en fondation så försvinner den naturliga rådnaden,lystern i huden och det som gör en levande.

Så vad behövs för att återfå detta?

Rouge:
Som jag ofta tänkte i mina yngre dagar var rouge för gamla tanter,och påskkäringar och då var det inte lite utan det skulle vara hela burken.Men tittar du på ditt egna naturliga ansikte så ser du ju var din lyst er och "rådnad" ska vara och då är det inte mycket utan pytte pytte lite kan oxå göra skillnad. Så skugga verkligen in det och istället för att ta mycket ta lite i omgångar så kommer du inte förstöra hela basen utan du tar det gradvis!

Highlighter:
Lystern i ditt ansikte, stor del för att få ditt ansikte frächt och levande. Highlighter kan vara en skimmrig ögonskugga i naturlig färg, eller finns det i mer flytande eller kletform. Men billigast är ju att använda sig av en ljus skimmrig ögonskugga ( inte glitter nu) Detta ska man applicera på ställerna i ansiktet som är närmast solen, kindbenen, näsbenet, under ögonbrynen. Allt detta kommer då lyftas fram eftersom ljust lyfter mörkt gömmer. Det är en viktig sak att komma ihåg för det hjälper mycket när man ska pröva något nytt. Men detta ska vi ta i ett annat inlägg.

 

 

 
 
 
 

BasPrat ikväll

Publicerad 2012-10-29 12:12:23 i

Ikväll ska vi fortsätta på basen!

Har ju pratat om foundation innan och vi ska spinna vidare på det!

Så nu ska jag leta bilder och sätta igång hjärnan!

kram på er

natttankar

Publicerad 2012-10-26 00:33:41 i


Här sitter jag och tänker på lite haloween sminkningar men kommer inte på några så lite önskemål i kommentarena skulle vara super!



Det börjar ju närma sig maskeradhelgen of the year!

Helheten vampyr

Publicerad 2012-10-24 19:15:42 i Allmänt,

 
Okej okej, jag vet att detta är världens fulaste photoshopade bild.. men orkade inte fixa och dona!
 
Men här ser nu lite mer helhet på sminkningen, sen lite snygga träd med ;)
 
Skarpa ögonbryn,tydliga skuggor och sååklart blodröda läppar!
 
Man kan gå längre med sår och grejer men här kan man få en enkel grund sen låt fantasin flöda!
 
 

Vampyrsmink!

Publicerad 2012-10-24 18:16:37 i Allmänt,

 
Ja, haloween börjar närma sig så jag var nere i affären och köpte lite vit ansiktsfärg.... Och den var nog inte till för vuxna kvinnor som har blemmor och finnar och hål i ansiktet som vi gamlingar har, färgen klumpade sig såg bara jätte konstigt ut och såfort man rörde den åkte färgen bort. (köpt på willys ni ser den i inlägget under)
 
Så iallafall så idag försökte jag skapa en rolig vampyrsminkning till er, Exprementerade lite med färger blod och sånt kul. plus att den är inte svår att återskapa det gäller bara att Sudda sudda sudda ! och inga glitterfärger eller skimmer, inte vampyrenas grej.
 
Jag såg på Lindas sminkblogg ( LOVE ) att hon hade kört lite annat stuk med blodet och kört det som tårar istället. rolig anorlunda idee som man kommer få blickar för, istället för det klassiska vid munnen :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hemlis

Publicerad 2012-10-24 14:46:15 i


Nu har jag köpt lite roliga grejer, få se om det kommer ut lite spännande saker på bloggen ikväll ;)



Fondation!

Publicerad 2012-10-23 18:20:51 i Allmänt,

 
Fondation, nästan alla använder det. Men hur använder du det?
 
Fondation är till för att jämna ut din hudtonen tona ner röda partier.
 
Och har vi alla inte sett detta:
 
 
Fondation ska köpas helst en ton ljusare än din normala hudfärg, och vill man efter det bli brunare då är det bronser/solpuder som gäller.
 
Bästa sättet att testa fondation är på sidan av käkbenet och sen ner för din hals eftersom ansiktet har ju logist sätt mer kontakt med solen och kan ha lite skiftningar från kroppen, så inte på handleden som många gör (även jag själv har gjort det förr)
 
För att applicera fondation säger jag personligen att man inte ska använda svamp , om man nu inte byter svamp efter varje gång. I svampar är det ett sånt otroligt bakterieflöde eftersom de är svåra att tvätta och man kan nästan omöjligen få bort allt från en vanlig hm/ullared-svamp och det vill man ju inte ha på sitt ansikte.
 
Jag rekomenderar att använda världens bästa verktyg, Händerna,  såklart ett par rena händer! Applicerar du flytande fondation med händerna värms det upp av kroppsvärmen och ger därmed ett mer naturlig resultat. när det verkligen går in i huden. Det vill säga du behöver mindre fondation och du får ett bättre resultat! '
 
bra eller hur :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Videoinlägg?

Publicerad 2012-10-23 13:56:00 i Allmänt,

 
Många har påpekat att de vill att jag ska göra videoinlägg känns det som en rolig idee?
 
Lite roliga sminkningar,sotningar eyelinertips och liknande. Hur ska jag hålla mig för skratt? haha men får väl försöka om ni vill ha videoinlägg i framtiden :)
 
Medans ni bestämmer er slänger jag ut en gammal video från när jag gick i 1:an på gymnasiet(tror jag) Som ni ser har ju alla varit nybörjare, här kunde jag typ hälften av vad jag kan nu. 
 
 
Men nu när detta är nystartat och grejer ge mig gärna tips på vad ni tycker jag ska ta upp, vad tycker ni är lite trixit inom smink? Var inte blyga för att komentera för jag vet ju inte vad just ni har svårt för eller vill lära er.
 
Ha det bra nu!
 

Smink smink och åter smink!

Publicerad 2012-10-22 21:59:22 i Allmänt, smink,

 
 
Så vad är smink? Varför finns smink? Måste man bära smink?
Smink för mig är ett utryckssätt, en konst. Jag ser ett ansikte som en tavla som man kan skapa allt mellan himmel och jord på (poetiskt men sant). 
 
Skönhetssmink/vardagssmink är till för att man ska förstärka ( i mitt fall) kundens starka sidor, det kunden känner att den är stolt över( fina ögon, snygga kindben osv). Och dölja de små sakerna man inte vill att andra ögon ska behöva lägga fokus på. Tillexempel finnar och liknande för du är inte dina finnar, dem är bara där på tillfälligt besök
 
Så det handlar inte om att dra över 3 kilo brunkräm utan att göra små saker som får dig att lysa upp !
 
Det ska INTE vara ett tvång att sminka sig, dra på något snyggt läppstift,kladda på lite färger ska vara roligt. sminkar man sig för att man inte mår bra i sig själv så kan man aldrig sminka över det, för såklart lyser självkänslan igenom .
 
Ett snyggt läppglans blir så mycket snyggare med ett leende än med en sur arg tråkig mun.
 
 
Så varför har jag inte gjort detta tidigare?
 
Jag har haft något konstigt "hat" eller vad man kan kalla det mot att blogga nu sen jag slutade skolan. Innan så var det bara bloggen som var i fokus, jag visste allt om "paow, kissie,blondinbella,kenza,dessie" osv men sen la jag bara ner det, det var helt enkelt inte roligt längre. 
 
Men insåg att vilket underbart tidsfördriv det är och nu handlar inte denna blogg om mig personligen, så detta ska nog gå!
 
Och som sista grej säger jag detta igen , Smink ska vara roligt!!
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela